tu1
tu2
TU3

Fa'afefea ona fa'apipi'i se paipa alavai

O se faatanoa e tafe vave ai le vai e aunoa ma le tafe o se mea e manatu le toatele, o le mafuaaga lena e taua ai le faʻapipiʻiina saʻo o se paipa alavai.

E ui e sili ona lelei le iai o se tagata tomai faapitoa e fai le galuega, ae o le iloaina o le faʻapipiʻiina o se paipa alavai e faʻailoa ai oe ma e mafai ona faʻasaoina oe i se aofaiga talafeagai o le atuatuvale.

O le mea lea e tatau ona e iloa e uiga i le faʻapipiʻiina o se tasi.

 

Meafaigaluega ma mea e manaʻomia

O mea faigaluega nei ma mea e te mana'omia.

  1. O se paipa PVC
  2. Maofa feso'ota'iga
  3. O se fa'aopoopoga o le si'usi'u
  4. Ala-loka pli
  5. Pa'epa'e Teflon lipine
  6. PVC sima
  7. Se fagu po'o se atigipusa tele
  8. Se pusa P-mailei
  9. Lisi fua
  10. Mea e puipui ai le tagata lava ia

Le fa'apalapala o lau paipa alavai

A o'o mai i le fa'apipi'iina o se paipa fa'apa paipa, se'i vagana o lo'o e fa'apipi'i se fa'amau fou, e mana'omia ona e tala'ese muamua le paipa alavai tuai.

Ia mautinoa o lo'o iai sau fagu po'o se atigi pusa tele e tu'u i lalo ole paipa a'o e talepeina e pu'e ai so'o se vai e masaa i fafo a'o e galue.E le gata i lea, ia mautinoa e tapuni i taimi uma le vai a'o le'i faia ni galuega paipa.

O le ala lea e amata ai ona fa'amavae lau paipa alavai.

Laasaga 1: Tatala fa'atasi fa'atasi

Fa'aaogāina se paipa fa'amau loka, tatala fa'atasi fa'atasi le fa'alautelega o le si'usi'u i le si'usi'u moni.Fa'alagolago i le faiga o le faatanoa, atonu e tasi pe lua si'usi'u.

Laasaga 2: Tatala le P-mailei

O le isi la'asaga e fa'apipi'i ai paipa alavai o le umukuka e ala i le talepeina o le paipa muamua o le toe fa'aogaina lea o lau alavai loka e tatala ai le mailei-P ma fa'asusu le vai i totonu o lau pakete po'o lau koneteina tele.

O le P-mailei atonu o le a fa'aigoa i le lima taumatau-peita'i, a o fa'asaga i lalo, e tatau ona e tatalaina i le itu taumatau.

Laasaga 3: Ta'ese le fa'agaau fa'amama fa'amama ipu

Afai e fa'afeso'ota'i se masini fufulu ipu, fa'aoga se sikulati e tatala ai le fa'agaau alavai e fa'afeso'ota'i ai lau masini fufulu ipu i lou paipa alavai ma na'o le toso i fafo le fa'agaau.

Fa'afefea ona fa'apipi'i se paipa alavai mo fa'apa'u faleta'ele

E taua tele le fa'amamago i taimi uma ma fa'apipi'i fa'alava ina ia mautinoa e fetaui lelei a'o le'i fa'amaumau tumau.Po o le a lava, sei o tatou tilotilo i le faʻapipiʻiina moni o le paipa alavai i luga o le faletaele, sosoo ai ma le umukuka.

Laasaga 1: Fa'apipi'i le paipa PVC i le alavai i totonu o le puipui e fai ai se pa'u 

Fua le lautele ma le umi e manaʻomia mo lau paipa PVC ma faʻapipiʻi i totonu o le puipui alavai.Fa'auma le stub-out e ala i le fa'apipi'iina o le so'oga ofoofogia i le pito.

Laasaga 2: Saunia le lima mailei

I lau pusa P-mailei o le ai ai se lima mailei.Saunia e ala i le se'e muamua i luga o se nati ma filo e faasaga i le pito i lalo.Ona fa'ase'e lea i luga o le isi nati ma filo fa'asaga i le isi pito.

I le taimi nei, mo le faʻapipiʻiina o se paipa alavai, faʻapipiʻi se fufulu.Fa'apipi'i le so'oga fa'aofo e aunoa ma le fa'amauina o le nati e fa'auma ai le la'asaga lea.

Laasaga 3: Faʻapipiʻi le P-mailei

Fa'afeso'ota'i solo le mailei-P i le lima mailei, fa'ase'e se nati i luga o le si'usi'u alavai.A'o uu le nati i totonu, fa'aoga se fufulu i lalo ole nati.

Laasaga 4: Faʻafesoʻotaʻi le faʻaopoopoga o le siʻusiʻu 

Ave le fa'aopoopoga o le si'usi'u o lo'o maua i lau pusa P-mailei, fa'ase'e i luga o le isi nati ma le fufulu.Ave'ese le mailei-P i fafo ma fa'apipi'i solo le fa'alautelega o le si'usi'u i totonu.Mulimuli, faʻafesoʻotaʻi le pito i lalo o le faʻaopoopoga o le siʻusiʻu i le P-mailei.

Su'esu'e mo so'o se fa'aletonu po'o ni suiga mana'omia.

Laasaga 5: Disassemble ma faʻapipiʻi tumau

O lea ua e iloa o lo'o i ai sau fa'amamago sa'o, ua o'o i le taimi e fa'apipi'i tumau ai lau paipa alavai.Toe fai laasaga muamua e oo i le lima mo le faʻapipiʻiina o paipa alavai, o le taimi lea e faʻapipiʻi ai le PVC sima i totonu o le alavai, pito uma e lua o le atigipusa i fafo, ma totonu ole fesoʻotaʻiga ofoofogia.

Fa'apipi'i le lipine Teflon paepae i filo nati ta'itasi.Ona fa'amau uma ai lea o nati ma fa'atasi i pli lock channel, ia mautinoa e aua ne'i fa'amaua tele, aua e mafai ona fa'aleagaina filo.

Ki lau vai ma faatumu lou faatanoa e su'e ai, ia mautinoa e tafe atoa a'o e siaki mo ni liki.

E fa'afefea ona fa'apipi'i se paipa alavai mo le umukuka

O le fa'agasologa o le fa'apipi'iina o paipa alavai o le umukuka e toeitiiti lava tutusa ma le fa'agasologa o paipa alavai vaitaele, e ui atonu e iai ni nai vaega eseese e aofia ai.

O pusa umukuka e masani ona sau ile sitaili lua.E mana'omia ai se isi si'usi'u, fa'alautelega o le si'usi'u, ma se lima mailei e fa'afeso'ota'i ai paipa alavai.Afai e fa'apipi'i se masini fufulu ipu, e mana'omia se fa'aopoopoga o le si'usi'u fa'atasi ai ma se fa'agaau alavai, ma e tatau ona pipii le fa'agaau ina ia mautinoa e fetaui lelei ma leai se tafe.

O vaega e lafoa'i ai lapisi (e pei o lapisi) ose mea foi e manatua pe a fa'apipi'i se paipa alavai.O le iloaina o le fa'apipi'i ma le fa'apipi'iina o garburators e mafai ona avea ma se vaega mana'omia o le fuafuaga fa'apa paipa.

E mafai ona e toe faia laasaga tasi e oo i le lima i luga ma le mafaufau i le palama faaopoopo, so'oga fau ipu, ma garburator.

Ioe, talu ai o lenei faiga e mafai ona matua fa'apitoa, e sili le tu'uina atu e se tagata tomai faapitoa e fa'apipi'i lau paipa alavai, aua o le a latou maua uma meafaigaluega ma tomai e fai ai.O le a maua ai foi e oe le filemu o le mafaufau, aua o le le sa'o o le fa'apipi'iina e mafai ona o'o atu ai i le tele o le fa'aleagaina o paipa.

Vaega-o-se-Taele-Taele-Tali-02-0504130013


Taimi meli: Aukuso-07-2023